Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Πρόταση για τα αγάλματα του Αλεξάνδρου και του Φιλίππου

 


Προς:

Πρωθυπουργό της Π.Γ.Δ.Μ. κ. Ζόραν Ζάεφ



Κοινοποίηση:

1. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας

2. Πρωθυπουργός της Ελλάδας

3. Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος

4. Υπουργείο Εξωτερικών της Π.Γ.Δ.Μ.



Έδεσσα, 19/12/2017





Κύριε Ζάεφ,



   Τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε με πολύ προσοχή και μεγάλο ενδιαφέρον τις δηλώσεις σας, αλλά και υπουργών της κυβέρνησής σας, σχετικά με την ταυτότητα των κατοίκων και την οριστική ονομασία της χώρας σας.

   Η εγκατάλειψη-αποκήρυξη του αρχαιομακεδονισμού, η αποδοχή της σλαβικής καταγωγής των κατοίκων και η διάθεση αλλαγής της προσωρινής ονομασίας της χώρας σας βοηθάει την ιστορική αλήθεια και συμβάλλει στην ειρηνική συνύπαρξη και στη συνεργασία μεταξύ γειτόνων.

   Προτείνουμε, ως έμπρακτη ένδειξη καλής θέλησης, τα αγάλματα του Αλέξανδρου και του Φιλίππου, που θέλετε να απομακρύνετε από δημόσιους χώρους της χώρας σας, να τα δωρίσετε στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας της Ελλάδας για να τοποθετηθούν στον φυσικό τους χώρο: το άγαλμα του Αλεξάνδρου στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, της πόλης όπου γεννήθηκε το 356 π.Χ., και το άγαλμα του Φιλίππου δίπλα στο θέατρο των Αιγών (Βεργίνα) όπου δολοφονήθηκε το 336 π.Χ.

   Τα έξοδα μετακίνησης και τοποθέτησης, εάν χρειαστεί, θα επιβαρύνουν τον σύλλογό μας και θα βρεθούν από χορηγίες μελών και φίλων του συλλόγου σε όλον τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου