Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015

Επίσκεψη στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών   Την Τρίτη 25 Αυγούστου 2015, αντιπροσωπία των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων  επισκέφτηκαν την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, για να συγχαρούν και να ευχηθούν καλή επιτυχία στο έργο της, την νέα Διοίκηση της Εταιρείας που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες του προηγούμενου Μαρτίου.
   Όμως η ταύτιση απόψεων και η διάθεση για συνεργασία, όλων των μερών, βοήθησε η συνάντηση να εξελιχθεί σε πολύωρη συζήτηση καθορισμού του τρόπου και των πεδίων συνεργασίας. 
   Άμεσο αποτέλεσμα  των συζητήσεων ήταν η αποδοχή της πρότασης του προέδρου της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος», κ Κωνσταντίνου Κάμτση,  ιδρυτικού μέλους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, για την συνδιοργάνωση ιστορικού συνεδρίου στην πόλη των Γιαννιτσών.
   Τις δύο αντιπροσωπίες υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της  Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών κ. Αθανάσιος Καραθανάσης  και ο Γραμματέας κ. Βασίλειος Πάππας. Εκ μέρους των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου παραβρέθηκαν η Συντονίστρια κ. Νίνα Γκατζούλη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Μακεδόνων Μονάχου και ιδρυτικό μέλος της Παμμακεδονικής Ένωσης Ευρώπης κ. Θεοδώρα Τζιτζιλάκη και το μέλος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής  κ. Βασίλειος Γκατζούλης.  Εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων παραβρέθηκαν ο πρόεδρος κ. Γεώργιος Τάτσιος, ο αντιπρόεδρος κ. Δημήτριος Γιουματζίδης, ο ταμίας κ. Κωνσταντίνος Κάμτσης και ο πρόεδρος της Κίνησης Δημοτών Έδεσσας «Ίων Δραγούμης» και ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας Μακεδόνων κ. Πέτρος Πριβαρτιτσάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου